5 aktiviteter man kan lave med børn i efterårsferien 2022

Efterårsferien er lige rundt om hjørnet, og det betyder underholdning for hele familien – men hvad? 
Læs vores bud på 5 aktiviteter, man kan lave.
 
Bladende på træerne er begyndt at ændre farve, vejret er koldere og dagene føles kortere, hvilket betyder at det er blevet rigtig efterår. Derfor er det blevet tid til hygge og nærvær i forbindelse med efterårsferien i uge 42. Det kan være, at I allerede har lagt planer, eller blot mangler inspiration til efterårsaktiviteter – uanset hvad, er hygge og at værne om familien et must i ferien. 
 
Er du og din familie til kreative familieaktiviteter, så har vi samlet en liste med 5 bud, på ting man kan lave sammen med sine børn, især i efterårsferien: 

1 – Male/Tegne

Selvom det ikke er nogen ny ide at male/tegne med børnene, så kan du gøre det på en ny og sjov måde med produkter fra Crateit. Produkterne tillader børnene at udfolde sine kreative sider og samtidig styrker deres kognitive evner.  

Saml hele familien og farvelæg jeres eget puslespil, vendespil eller figurer i forskellige temaer – du bestemmer selv om du vil rejse tilbage i tiden, til dengang hvor dinosaurerne herskede og naturen voksede vildt eller mærke stemningen af sommer samt badeferie. I kan også tage på en skøn rejse til fantasiland, hvor enhjørningerne lever i harmoni med hinanden.

Er du blevet nysgerrig? Udforsk universet med Crateits produkter her.

2 – Perleplader

En anden genial måde at aktiviter børnenes kreativitet på, er gennem perleplader. Det gælder både for de helt små børn, men også for de ældre børn, der ønsker at kreere noget flot. Hvis resultatet bliver fint, kan man efterfølgende stryge perlepladen med noget bagepapir, lade den køle af, og gemme kreationen efterfølgende.

Dog er det ikke altid helt let at starte uden noget at gå efter, derfor har du her forskellige skabeloner til halloween figurer (det er trods alt snart halloween, og pynt er altså sjovest at have hængende, hvis det er hjemmelavet).

Mangler du ideer til mønstre? Find dem her

Perleplader med børn i efterårsferien er helt sikkert et hit – da der er tid til fuld fordybelse og familie hygge.

3 – Hjemmelavet lanterne

Et andet forslag til kreativitet i ferien kunne være, at kreere hjemmelavet lanterne. Det er både en sjov og underholdende proces, men også et hyggeligt og personligt pynteting at efterårs-indrette sit hjem med. Find sjove motiver fra aviser, som kan limes fast eller tegn dine egne motiver med tuscher. Lanterne er med garanti med til at skabe efterårshygge i dit hjem. 

Alt du skal bruge til at lave det: 
???? Et gammelt syltetøjsglas, ellers kan det købes her 
????  Avispapir, blade fra haven, glimmer 
???? Lim, kan købes her 
???? Tuscher, kan købes her 
???? Fyrfadslys, kan købes her

4 – Kreativ med naturen

En gåtur ude i naturen er altid forfriskende og særligt smukt i denne årstid. Under gåturen kan I samle en masse forskellige blade og kastanjer, som kan bruges til kreative kreationer når I kommer hjem. Lav eksempelvis sjove kastanjedyr, eller lav fine malerier med bladeprint, som kan give hjemmet en efterårsfølelse.  

Hvad skal du bruge: 
???? Masse forskellige blade 
???? Kastanjer  
???? Tændstikker  
???? Maling/tuscher, kan købes her 
???? Papir eller et lærred 
???? Evt. lim, hvis I vil lime blade på lærred 

5 – Plukselv græskar

Græskarsæsonen er gået i gang, og du kan nu plukke dit eget græskar. Hvis ikke du har prøvet det før, er det en god mulighed for, at tage familien med ud på en tur. Udvælg det græskar, som du vil have og lav sjove og fine kreationer. Giv hinanden udfordringer, konkurrer i hvem, som laver den flotteste eller noget helt andet. Hvis det lyder spænende, så synes vi helt bestemt at det skal prøves. Vi har lavet en liste over de steder du kan plukke selv. Det er hyggeligt og du kan finde både pynte- og spisegræskar  

Hvor finder du plukselv græskar: 
???? Græskar Bjerrevej – Bjerrevej 282, 8781 Stenderup (Jylland)
???? Gaardens Grønt – Sandvej, 8740 Brædstrup (Jylland)
???? Hvidbjerggaard Pluk Selv – Videbækvej 15, 7400 Herning (Jylland)
???? Quists Pluk selv – Viborgvej 438, 8920 Randers (Jylland)
???? Randers Plukselv Græskar – Mastruphøjvej 36, Randers (Jylland)
???? Gould’s Græskar – Jebjerggårdvej 33, 7800 Skive (Jylland)

Del blogindlægget

Tilmeld dig vores fordelsklub!

"Det er helt gratis"

*Når du er tilmeldt vores fordelsklub, sender vi dig løbende eksklusive mails omkring nye produkter, kreative events og tilbud, som du ikke må gå glip af.
#teamcrateit

Indtast dit brugernavn og adgangskode for at få adgang til alle dine fordele

Du er nu tilmeldt Crateits nyhedsbrev

Tilmeld dig vores fordelsklub!

"Det er helt gratis"

*Når du er tilmeldt vores fordelsklub, sender vi dig løbende eksklusive mails omkring nye produkter, kreative events og tilbud, som du ikke må gå glip af. Du kan altid afmelde det igen.
#teamcrateit